Med 23. in 26. novembrom 2010 bo v Ljubljani potekal 4. mednarodni multimedijski festival HAIP 2010. Objavljeno je povabilo k sodelovanju na festivalu - letošnja tema je "Nova narava".

Pred izpolnitvijo obrazca k prijavi preberite navodila ter informacije o festivalu in letošnji temi. Rok za oddajo prijav je 9. maj 2010. Več informacij in obrazec k prijavi dobite na www.haip.cc.

Festival HAIP je družbeno aktualen, obravnava teme iz polja intermedijske umetnosti in najnovejših komunikacijskih tehnologij. HAIP predstavlja tako dela mladih obetavnih kot tudi uveljavljenih umetnikov, teoretikov, kreativnih inženirjev in skupin, ki so usmerjeni v vrhunske, na ravni praktične ali ideološke izbire z odprtimi standardi podprte umetniške prakse. Na festivalu se bodo predstavili posamezniki in skupine, ki s svojim delovanjem kreativno in kritično obravnavajo družbeni razvoj in napredek, v katerega smo v razcvetu raznolikih možnosti in izbire vključeni vsi. S tem fokusom festival HAIP podpira raziskovanje in ustvarjanje tistih sodobnih umetniško-znanstvenih praks, ki presegajo meje posameznih zvrsti in vsebin. O tem priča tudi ime festivala »HAIP«, ki je kratica za »Hack-Act-Interact-Progress«.

Nazaj